Twarożek z czarkami, podagrycznikiem i dzikim szczypiorkiem

Twarożek z czarami, podagrycznikiem i dzikim szczypiorkiem

Składniki:
Przyprawy, zioła:

Chcesz poznać najnowsze inspiracje? Dopisz się do newslettera.

Prosta i szybka przekąska, którą można zjeść na śniadanie lub poczęstować gości. Czarka nie posiada grzybowego smaku, a przypomina delikatnie rzodkiewkę. Idealnie komponuje się z twarożkiem.

Najbardziej czasochłonne będzie przygotowanie czarek. Należy je dokładnie oczyścić z reszek ściółki. Pomocna może być gąbka i nożyk. Można również zamoczyć w wodzie solą.

Oczyszczone czarki możem przelać wrzątkiem. Następnie siekamy na wąskie paski. Podagrycznik i szczypiorek myjemy oraz drobno siekamy. Twaróg wyciągamy do miski i widelcem dokładnie rozgniatamy. Dodajemy 2-3 łyżki śmietany i mieszamy dodając sól oraz pieprz. Jak masa będzie się dobrze mieszała, dodajemy grzyby i zioła. Jeszcze raz mieszamy do równego rozprowadzenia składników.

Gotowe. Najlepsze jest to, że wszystkie składniki możemy znaleźć na jednej wyprawie do lasu.

Sprawdź inne inspiracje

PRZEKĄSKI
SAŁATKI
ZUPY
DANIA
DESERY

Znasz fajny przepis, a może masz jakąś tradycyjną potrawę przekazywaną od pokoleń. Chętnie spróbuję. Napisz do mnie

0 0 votes
Article Rating
Powiadom mnie
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
error: Content is protected !!
0
Masz swoje przemyślenia, wyraź je ;)x
Scroll to Top