LeśneSMAKI

W KUCHNI

Grzyby to wspaniała przygoda, która mi się przytrafiła. Nie tylko jest to przyjemne na grzybobraniu, ale również podczas kulinarnych eksperymentów. Na początku moje zbiory trafiały do marynat i suszenia. Jeśli były spożywane na świeżo, to głównie smażone z cebulą i czasami dla odmiany ze śmietaną. Szybko okazało się to nudne, a moje dalsze postępy możecie zobaczyć w tym dziale. Jeśli się zdecydujecie na jakąś inspirację to życzę smacznego.

Dania z grzybami

Dania z lasem na talerzu

W drodze na grzyby można znaleźć wiele ciekawych ziół, roślin i innych rzeczy, które doskonale się nadają do kuchni. To dla mnie temat nowy i chętnie sprawdzam, co jest jadalne, a czego unikać w dużych ilościach. Z dużą dozą ostrożności ale i zaciekawieniem poznaję ten świat. Jęśli też tak macie, to powinno się to Wam spodobać.

error: Content is protected !!
Scroll to Top